Životný štýl

Ako sa z Vianoc nezblázniť!

Hodnotenie užívateľov:  / 2
StrašnýNajlepší 

 

 

Už len pár dní nás delí od jedného z najkrajších sviatkov v roku, kedy sa stretne rodina a známi pri spoločnej večeri, ktorej ale predchádza množstvo stresov a plánovania. Darčeky, zostava jedálnička či výzdoba stromčeka? V hlave množstvo otáznikov, na ktoré vám prinášame pár riešení.

Stromček

Čo by to boli Vianoce bez stromčeka? Predstavte si, že aj tento symbol Vianoc podlieha módnym trendom. Kedysi živý a zelený, môže byť dnes umelý, biely s čiernou výzdobou - nič výnimočné. Alebo je to pre vás už priveľa? Ak áno, klasický zelený stromček môžete ozvláštniť vtipnými figúrkami či ručne vyrobenými ozdobami, klasické ozdobné gule skúste vymeniť za kvádre či trojuholníky – jednoducho, fantázií sa medze nekladú a je len na vás ako bláznivo či tradične si stromček ozdobíte. Čo sa týka farby, ako sme už vyššie naznačili, tohtoročnou farbou Vianoc je biela, ktorú môžete ladiť so zlatou či striebornou.

Večera

Štedrá večera má viacero podôb a je sprevádzaná rôznymi zvykmi, ktoré sú závislé od kraja z ktorého pochádzate. Aj napriek pár rozdielom jedno ostáva - nezdravé prejedanie sa, ktoré sa stalo (chcene či nechcene) súčasťou Vianoc. Klobásky, zemiakový šalát a množstvo sladkých koláčikov dokážu za tak krátky čas s naším telom urobiť divy! Mnoho ľudí už zabudlo na to, že Štedrý večer je magický a každá surovina, ktorá je na stole má svoj význam – preto by sme mali z každej ochutnať, ale s mierou.Tradične sa na stole objavuje kapustnica, šošovicová či hrachová polievka. Strukoviny ako šošovica a hrach symbolizujú peniaze, ktoré bude mať rodina. Tiež nesmie chýbať ryba, pretože na Štedrý deň by sa malo jesť tzv. beznohé. V zásade ale platí: koľko ľudí, toľko chutí!

Darčeky

Aj vy chcete urobiť každému radosť a pritom sa neskutočne nabeháte? Tento lov na darčeky skúste vyskúšať v pohodlí domova. Internetové obchody sú plné tovaru, ktorý čaká na svojho nového majiteľa. Ak ešte stále neviete čím môžete urobiť radosť skúste darovať zážitok, ktorý vydrží určite dlhšie než ponožky či nové tričko. Rovnako ani kniha nie je zlý nápad - niektoré myšlienky z nej sa môžu udržať v človeku celý život.

Pokiaľ máte času nazvyš, skúste niečo vyrobiť. Množstvo nápadov ako využiť už nepotrebné veci v domácnosti a urobiť z nich napríklad aj vianočný darček nájdete na webe TU: http://www.kreativita.info/diy-napady-navody/darceky/

Ak chcete darovať „živý“ darček určite nad tým dobre porozmýšľajte, pretože mnoho vianočných šteniatok alebo iných zvieratiek končí v útulkoch.

pexels-photo-688012

Na záver však treba pripomenúť, že Vianoce nie sú o naháňaní sa za darčekmi, dokonalou večerou či výzdobou, ale o pohode, ktorú strávite v prítomnosti milovaných ľudí. 

 

Zdroj obrázka: pexels.com

Autor: Ingrid Oravcová

 

 

84160

Najnovšie pracovné ponuky

Pracovné ponuky

 

 

 

Nájdete nás aj na FB

Pravidlá portálu