Životný štýl

Netrápte svoju pleť

Hodnotenie užívateľov:  / 0
StrašnýNajlepší 

Určite ste už počuli o zázračnej pomoci domácich pleťových masiek. Tie sa hodia takmer na všetko – zlepšia farbu pleti, vyhladia vrásky, zjemnia štruktúru či premastia. Každá žena si nájde to svoje, pretože každá pleť potrebuje niečo iné. Všetky ingrediencie je však potrebné najprv vhodne upraviť, to znamená, že z bylín a koreňov pripraviť nálevy, propolis rozpustiť v liehu, mrkvu a zemiaky jemne nastrúhať a pod.


Unavená a zosivená pleť

Takáto pleť si vyžaduje veľa opatery. Určite máte doma med, vaječný žĺtok, jogurt či biele víno. Dobrým pomocníkom je aj mandľový či olivový olej. To všetko je skvelým domácim liekom na unavenú pleť. Stačí, ak si to nanesiete na pleť ako bežnú masku, necháte chvíľu pôsobiť a umyjete. Vaša pleť hneď ožije.


Suchá a vráskavá pleť

Najčastejšími príčinami vzniku suchej pokožky je starnutie. Tomu však predísť nedokážeme. Sú však dôvody vzniku vysušenej pleti, ktoré dokážeme ovplyvniť. Napríklad vyhýbať sa agresívnym mydlám, kozmetickým prípravkom s obsahom alkoholu či fajčeniu. Samozrejme, je dôležité vyhnúť sa dehydratácii, nevhodnej strave s množstvom nezdravých tukov a nadmernému kúpaniu či sprchovaniu. Ak chcete dať svoju pleť čo najskôr do poriadku, med vám opäť pomôže. Okrem toho super je aj vaječný žĺtok, bielok, droždie či smotana.


Mastná a pórovitá pleť

Typickým znakom takejto pleti sú rozšírené póry a lesk. Dôvodov, prečo vlastníte mastnú a pórovitú pleť, je hneď niekoľko. Napríklad nadmerné množstvo nekvalitných živočíšnych tukov v potrave, nedostatok vitamínu B či používanie kozmetických prípravkov so silným odmasťujúcim účinkom. Vašou domácou záchranou tak môže byť biele víno, dubová kôra, surové zemiaky, ovsené vločky či pšeničné otruby.


Podráždená pleť

Keď vás pleť svrbí alebo páli, pravdepodobne máte podráždenú pokožku. Príčin môže byť viac. Väčšinou ide o podráždenie z dôsledku agresívneho prostredia, napr. zafajčené miestnosti, zlá kozmetika. Vytvárať sa tak môžu začervenané mapy, drobné bodky či pľuzgieriky. Ak uvažujete nad návštevou u lekára alebo lekárne, môžete najprv vyskúšať domácu lekárničku. Vhodný je napríklad kvet levandule, ovsené vločky, droždie, tvaroh, banán či smotana.

Existujú však masky, ktoré sú univerzálne pre všetky typy pleti. Návod na jej prípravu:

 Do jedného vaječného žĺtka vmiešajte lyžicu olivového oleja, lyžicu pomarančovej a lyžicu mrkvovej šťavy, pol lyžičky medu a podľa potreby zahustite zemiakovým škrobom. Táto maska vyživuje, tonizuje a vypína vrásky.

Tak neváhajte a rýchlo do chystania domácich masiek. Vaša pokožka sa vám určite odvďačí v podobe dokonalej, krásnej a jemnej pleti.

3140

Najnovšie pracovné ponuky

Pracovné ponuky

 

 

 

Nájdete nás aj na FB

Pravidlá portálu