Zdravie

Ako posilniť svoju imunitu na jeseň?

01

 

Po lete k nám prišla jeseň ako blesk z jasného neba. Náhle zmeny teplôt môžu spôsobiť oslabenie organizmu, čo často vedie k nepríjemných chorobám. Preto sme sa rozhodli ponúknuť vám pár rád, ako zatočiť s jesennými bacilmi.

Pohybom ku pevnejšiemu zdraviu

Aj vám sa stáva, že sa ráno pozriete z okna vidíte sychravé počasie a okamžite si pomyslíte:“ dnes ma z domu nik nedostane!“ ? Nie ste sami. Bohužiaľ, takúto chybu robí mnoho ľudí. Hoci škaredé počasie nikomu nevyčarí úsmev na tvári, skúste sa premôcť a zájdite si  na prechádzku, napríklad do lesa. Ak sa však nedokážete za žiadnych okolností prekonať, zacvičte si v pohodlí domova alebo v posilňovni. Veď ako hovorí stará múdrosť v zdravom tele, zdravý duch!

Pozitívne myslenie

V každej motivačnej knihe sa dočítate, že na to aby sa vám diali pozitívne veci, je potrebné začať pozitívne myslieť. Ale ako s tým začať? Jednoducho, proste sa ráno postavte z postele a povedzte si, že dnes bude krásny deň. K pozitívnemu mysleniu vám pomôže aj spomínaná prechádzka v prírode či cvičenie, vďaka ktorému sa do tela vyplavia endorfíny. Ich úlohou je zlepšiť náladu. 

Strava

Hovorí sa, že strava je polovica úspechu. Ak si chcete posilniť imunitu, rozhodne zaraďte do svojho jedálnička cibuľu, ktorá je známa ako prírodné antibiotikum. Dokáže pomôcť pri nepríjemných zápaloch a kašli. Rovnako nezabudnite ani na cesnak, ktorý ma antiseptické účinky. Ďalšou dôležitou potravinou je zázvor, ktorý v sebe ukrýva vitamíny A,B a E. Používa sa ako prevencia pred ochorením dýchacích ciest. Samozrejme nemôžeme vynechať ani citrón, ktorý je najväčším zdrojom vitamínu C, podporuje imunitu či trávenie, dodá energiu a v neposlednom rade čistí pleť.

Veríme, že vám týchto pár rád pomôže prežiť jeseň v zdraví, aby ste si mohli naplno vychutnať všetko, čo nám toto obdobie prináša. 

Zdroj obrázka: pexels.com

Autor: Ingrid Oravcová

 

82690

Najnovšie pracovné ponuky

Pracovné ponuky

 

 

 

Nájdete nás aj na FB

Pravidlá portálu